Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

pravice pravda inteligence

6. 4. 2010 13:19
Jasně, ženský by si o tom 100 let povídali a skutek utek!

Není náhoda, že se říká "Muž činu" a "být ukecaný jako ženská".

-

Jinak jediné rozumné co jsem pochopil z vašeho článku je, že jste nepochopila podstatu hry, kterou je porazit soupeře. :-P

0 0
možnosti

CART09

6. 4. 2010 13:14
Ona Dnes

Myslím, že je tam nejdůležitější to "pro Ona Dnes", protože jakkoliv to asi nemůže autorka přiznat, ten článek je tendenční právě z tohoto důvodu... Pro "Xman" by tam zase bylo, jak za války můžu baby, protože je to jen o tom, že se chlapi snaží před babami zviditelnit. :-)

Pokud bych to měl brát vážně, pak s tím opravdu nemůžu souhlasit, protože ženy by podle mne válčily ještě mnohem víc, protože se víc řídí emocemi. Kladnými, ale i zápornými. Takže by politka byla ve stylu Švejkova "zabili jste mi strejčka, tady máte po držce" mnohem více, než pod vedením sebevíc sexistického chlapa...

0 0
možnosti
J-BZVM

janny - ban za vrhačku mimin

19. 3. 2010 17:20
války

však způsobuje člověk, ne Bůh ? ALe možná jsem blbě četl, ještě si to přečtu jednou ? Vinit Boha z toho že lidi válčí je poněkud......dětinské, lidé mají svobodnou vůli. Jak k dobru, tak i ke zlu, bohužel.

:-)

0 0
možnosti
H

Haidy

22. 3. 2010 18:47
Re: války

Možná jste něco nepochopil/a. Ale nehažte stín do kopretin. Možná něco vyzařující od autorky neosvítilo mne. :-/

A pro renatku:  Já bych asi sestřelila toho, co seděl za vašimi zády. Jó dlouho by si mě musel udobřovat. ;-€

0 0
možnosti
VN

VasekN

16. 3. 2010 14:09
:-)

No Vaše blogy jsou celkem vtipné, ale to že za válkou stojí výhradně muži je jeden z největších feministických mýtů 20 století. Navíc válka byla vždycky pradoxně katalyzátorem vývoje lidské civilizace. První a druhá světová válka byť nejkrvavější konflikty jaké zatím lidstvo pamatuje, posunuly vývoj o obrovský skod dopředu. Vynález jaderných zbraní nakonec paradoxně na zemi udržuje křehký mír mezi velmocemi. Je potřeba se podívat co vlastně spouští válku, jaké jsou její důvody. Když se podíváte do historie zjistíje, že ženy válčili zrovna tak jako muži. Naposledy, železná lady Margaret Thatcherová ve válce o Falkladny, které se pokusila ovládnout Argentina. Válka není doménou mužů, pouze muži po dlouhá staletí vedli společnost. Společnost která byla založená matriarchálně válčila zrovna tak jako patriarchální. A i s naprostou vyrovanností obou pohlaví to nic nezmění na tom, že válečné konflikty budou stále na pořadu dne.

0 0
možnosti
RF

Shaza

17. 3. 2010 22:57
Re: :-)

Vždyť já vím :) Ale zkuste napsat výrazně omezený počet vět na tohle téma jinak než s kameným obličejem a zároveň tak, aby nevznikla generalizující blbost :) Zdravím. RF. 

0 0
možnosti
KT

Ježikača

10. 3. 2010 0:16
vidím to podobně,

dá se tak vysvětlit spousta nelogičností, v případě, že bereme boha za existujícího. mmch, Terry Pratchet, miláček můj veliký, to říká též. bohové jsou zlomyslné bytosti, které s námi hrají šachy (vrchcáby) za účelem vzájemně se naštvat.

škoda, že nelze karmovat, opět příjemné čtení

0 0
možnosti
RF

Lovila veverky v korunách stromů

6. 3. 2010 13:47
myslím

že s Bohem to bude stejně jako s Cimrmanovým  sněžným tvorem Játy.

0 0
možnosti
L

Luisa

3. 3. 2010 21:38
Tak jestli je bůh "2 v 1",

tedy ten manželský pár, dělající si drobné ;-) naschvály, tak tím se MNOHÉ vysvětluje ;-DR^ (a co na to "pánbíčkáři"? :-))

0 0
možnosti
V

vvladka

14. 3. 2010 11:43
Re: Tak jestli je bůh "2 v 1",

Renatko, krásné jako obvykle. I naivní genderové úvahy jsou potřeba. Kdo by chtěl pořád číst jenom nesrozumitelná vědecká pojednání, která končí tím, že se zase na nic nepřišlo?

Já se tu sice objevuju a nereaguju, ale když už se tu někdo přímo ptá na můj názor, to se pak těžko odolává :) Jako pánbíčkář se kacířsky přimlouvám za manželský pár. A jako správný kacíř se musím odvolat na autoritu, která můj názor podpoří - tedy v původním judaismu se najde i ta "duchna svatá." Jahve jako tvůrce, soudce, prvek, který má veškerou moc a možnost rozhodovat, byl samozřejmě "muž". Ale boží přítomnost mezi lidmi, přímluvce, smírčí element (všimněte si jasných charakteristik Ducha Svatého), se jmenovala Šekína a byla to "žena." Je to samozřejmě hrubé zjednodušení tehdejší teologie a libovolný religionista mě roznese na kopytech. Ale jako obecný princip to stačí - vážně je to manželský pár.

0 0
možnosti
TTBS

three times banned star

3. 3. 2010 20:54
Jak tady už někdo psal

budeme říkat ve jménu Staré Božky, Mladé Božky a Duchny Svaté?

0 0
možnosti
RF

Shaza

4. 3. 2010 15:23
Re: Jak tady už někdo psal

duchny svaté zní fajn :)

0 0
možnosti
P

parnassius

3. 3. 2010 20:28
Já Vám, Renčo, nechci brát iluze,

ale pokud jsem nezapomněl úplně všechno ze školy, tak nejrůznější panovnice válčily se stejnou vervou, zarputilostí a nadšením jako jejich mužské protějšky a hlavy stínaly stejně nekompromisně;-)....

0 0
možnosti
RF

Shaza

4. 3. 2010 15:33
Já Vám, Renčo, nechci brát iluze,

Krvavá Mary byla polochlap :)

0 0
možnosti
HM

Tar-Mára

3. 3. 2010 12:33
ona dnes

muzu s klidnou dusi prohlasit, ze jsem zacal cist Ona Dnes. A to prave kvuli tobe. Zda se mi, ze tam v posledni dobe publikujes vice nez na blogu. Je mi to jasny...po zapojeni do pracovniho procesu rapidne ubylo volneho casu..

0 0
možnosti
RF

Shaza

4. 3. 2010 15:34
Re: ona dnes

no já vůbec nevím co dřív :) tak blog musel na chvíli stranou nebo bych se už z toho fakt zvencla..hlavně mám radost z knížky, že se dobře prodává, takže to mi teď musí stačit :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9192x
Autorka je životním nadšencem, který si čokoládu nikdy nenechá na později. 

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy