Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jouzi

11. 4. 2009 16:11
Boha...

na co furt žít v bÝdě... 8-o

0 0
možnosti

MonstaMob

10. 4. 2009 16:00
Oh My God

Velmi úsměvné. Kluci by chtěli přivézt předměstský "Gang Bangin" fenomén z východního pobřeží USA do střední Evropy. Přál bych jim poznávací zájezd do Comptonu v LA. Možná by pochopili proč to tam tak funguje a možná by pochopili, že vyjídat mámě ledničku, z kapesného si koupit gram trávy, zhulit se v parku a ve škole očumovat holky a opisovat písemné práce existenci jakéhokoli gangstera předem vylučuje. Není příčina, nebude ani následek. Celkem se o tuto problematiku zajímám, stejně tak jako o afroamerickou kulturu a moderní hudbu obecně  a je docela škoda, že takovýhle Pózeři dělaj ostudu těm, kteří to berou celé poctivě. Jak říká jeden známý, bývalý vynikající  - dnešek je prázdno, povrchnost, porno.

0 0
možnosti

Shaza

19. 1. 2009 16:13
proč?

Proto na soukromém blogu -

ráda bych se s přáteli podělila o naprosto absurdní snahu mládeže začlenit se do tzv. gangsterské kultury. Na první pohled se člověk možná pobaví strašlivou naivitou a primitivností tohohle manifestu, na stranu druhou je smutný, že novodobí gansteři schovávají touhu po respektu, penězích a  drancování za touhu po přátelství a pospolitosti. Myslím, že jde o fakt zajímavou ukázku sociální dezorientace mladých lidí, nechtěla jsem jí ztratit. Tímto se omlouvám všem, kterých se to netýká.

0 0
možnosti

PEP1

19. 1. 2009 16:50
Re: proč?

Pak jsme temer nazorove koherentni. Jen bych snad k odpovedi podotknul, ze nejspis nejde o "dezorientaci" ale o celkem vedomou orientaci. Dezorientace je to z jednoho uhlu pohledu. Z pohledu "domacich" jde o naprosto cilenou orientaci, ktera spise socialni chovani (a to velmi specificke) definuje nez "dezorientuje". A pouziva k tomu strasne dlouho existujiciho Trojskeho kone komukoliv pochopitelnych "vzensenych" cilu  k jejichz dosazeni je treba rozvratit existujici rad a nahradit jej jinym. Tyranove  pak res publica, pak caesar,  kral, ... Vulgarita, na prvni pohled "strasliva" naivita a primitivnost prostredku je jenom "socialni obdoba" specifickych reakci treba imunitnich protilatek: ma za cil najit a oslovit specifickou vrstvu posluchacu, u kterych je vysoka pravdepodobnost ze na zmateni pojmu pristoupi. Kouknete se na Vase hodnoceni textu. Asi se k Cervenym nepridate. Ale podivate-li se na nektera videa "akci", uvidite experimentalni evidenci pro me tvrzeni. Mejte se moc fajn.

0 0
možnosti

BoboHml

18. 1. 2009 20:49
Jsem to nějak

nepobral?8-o

0 0
možnosti

PEP1

18. 1. 2009 20:31
Otazka

Poprve na techto strankach jsem trochu bezradny. Vzdycky tady bylo usmevne, ale tak, ze pravy smysl tematu vykukoval nejmin pulkou z kazde radky (myslim 50%, aby nedoslo k mylce). Ten kontext mozna trochu mate. Jakekoliv, na "logicky" pohled absurdnich, pokusech organizace lidi tohoto typu totiz (bohuzel) totiz nejsou vubec nic usmevneho, at to jakkoliv usmevne "zvenku" vypada. Nejde jenom o "kulturni vakuum" ale i  o to jestli ve spolecnosti existuji podminky, ktere do naruce techto "leaderu" (kteri vubec nejsou tak na hlavu padli jak by mohlo vypadat z citovaneho textu) nazenou kvantitu, ktera preroste v problem. Pro mne se tohle posledni strasne nebezpeci v Cechach zkoncentrovalo do kontextu novotvaru "socka". Vubec ne proto, ze nekdo vyhovuje definici tohoto pojmu, ale ze lide, kteri tvori komplement toho zarazeni toto slovo pouzivaji a - at uz vedome ci ne - vytvareji "koncetracni gradient" ktery jako reakcni chemicky potencial nazene do naruci leaderu plno rekrutu. Snad se mylim.

0 0
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9192x
Autorka je životním nadšencem, který si čokoládu nikdy nenechá na později. 

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy