Ta, co má tři

29. 07. 2020 14:37:30
Nechala jsem se vyhecovat ke třetímu dítěti. Když má tři děti William a Kate, tak jaképak s tím štráchy. Kontinent stárne, je třeba přiložit břicho k dílu.

Ještě, že se inspiruji windsorskou, a ne habsburskou dynastií. Kamarádka Petra čeká páté a do Marie Terezie jí zbývá ještě nějakých jedenáct kousků.

Tři neděle po porodu ctihodného sira Alberta von Stodůlky musím konstatovat, že rodit děti je poměrně náročný projekt, který vyžaduje maximální nasazení těla i ducha. Můj stávající fyzický a psychický stav má totiž všech pět P. Pomalá, podrážděná, pořád unavená, povážlivě tlustá a poněkud na zabití.

Aby příroda zajistila reprodukci, obdařila ženu selektivní ztrátou paměti. Ta se konečně vyhrabe z pekla velikosti čtyřicet dva, odtrhne od orvaného prsa vznětlivé batole, umístí jej do školky, obuje si po letech červené lodičky, rozpustí si vlasy a vypije si své první opravdové latté, aby se ještě téhož měsíce zcela dobrovolně nechala zbouchnout a uvrhnout znovu do tenat těhotenství, porodu a péče o mimino.

Zjistila jsem ale, že porodit třetí dítě má jeden významný benefit. Stane se z Vás matador. Moudrá matka rodu, která je obklopená aurou vševědoucnosti.

Začne to už u gynekologa. Má na Vás 30 sekund, protože Vy přece všechno víte. Pak se snadno stane, že dvakrát ztratíte těhotenský průkaz, nedojdete na odběry krve a ve finále zapomenete i nastoupit na mateřskou.

V porodnici se nezměnilo pořád nic. Čekárna jak na pláži po odlivu. Horkem orosená velrybí těla nacpaná v květovaných modelech těhotenské módy. Prvorodičky se ovívají pětistránkovými porodními plány. Byla jsem stejná. Chtěla jsem rodit jedině v přítmí do bazénku s vodou za přítomnosti své nejlepší kamarádky a zvuků klasické hudby nebo zurčícího horského potůčku. Samozřejmě bez anestetik. Rodila jsem tenkrát pod blikající zářivkou za zvuku kapajícího kohoutku a u toho držela pod krkem vyděšeného porodníka a řvala na něj, že chci do kapačky okamžitě další drogy. U porodu se tehdy potloukal můj první manžel. Mezi kontrakcemi na mě házel sportovní repliky jako „To dáš!“ nebo „Když nemůžeš, přidej!“ a když jsem se začala zabývat myšlenkou, že umírám, nabídl mi, že mi skočí do bufetu pro párek v rohlíku. Po těchto zkušenostech už v kartotéce předem oznamuji, že drogy chci, muže nechci, na Mozartovi netrvám.

A tak je na porodním sále tentokrát veselo jako na Silvestra. Anestezioložka podává zázračné lektvary, já metám vtipy jak Vladimír Menšík, manžel způsobně čeká za rohem na nemluvně. Jediný, kdo pláče, je novorozený syn. Asi čekal toho Mozarta.

Na pokoji číslo šest už ne mě číhá mladá Slovenka. Vypadá jak Viktorka na splavu. Hrká čtyřkilovou holčičkou a ve tváři má prázdný výraz člověka, který tři noci nespal. Dítě řve. Slovenka taky.

„Dej sem dítě“ pravím temně a vztáhnu po ní své hnáty křivé. Holčička v mé náruči okamžitě usíná. Matka klesá smyslů zbavena. Scéna se opakuje ještě několikrát během následující noci.

Po oddělení se rozkřikne fáma o mé magické ruce. „To je ta, co má tři!“ šeptají si v jídelně uznale rodičky. To ale neví nová směna. Mladistvý personál na mě dělá nálety. Osmnáctiletá sestřička s rovnátky mi přijde vysvětlit, jak se kojí dítě. Další adolescentka mně chce odhalit tajemství koupání mimin. Jediná vzrušující návštěva mladého gynekologa skončí fiaskem, neboť ho zajímá, zda odcházejí větry. Když personál zjistí, že mám pod kontrolou krmení, hygienu a všechny větry vlastní i cizí, nechávají nás se synem svému osudu. Dokonce tak, že nám zapomenou přinést oběd.

Třetího dne před propuštěním ještě vykonám několik zázraků. Vysvětlím sousedce, jak funguje odsávačka, mladé Španělce přeložím leták o očkování a u toho jí uspím dítě a v kantýně opravím lednici. Jen škoda, že neumím proměnit vodu ve víno. Zatím se mi daří měnit vodu v mléko, ale to dneska umí kdekdo. Tak třeba napočtvrté. Počkám, jak se k tomu postaví William a Kate.

Autor: Renata Fíková | středa 29.7.2020 14:37 | karma článku: 39.71 | přečteno: 2726x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 9.36 | Přečteno: 77 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 9.77 | Přečteno: 107 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 17.04 | Přečteno: 199 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 6.47 | Přečteno: 157 |
VIP
Počet článků 105 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 9192

Autorka je životním nadšencem, který si čokoládu nikdy nenechá na později. 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...